Internationalepost

Partijenpost goedkoop verzenden via de Duitse post/ Deutsche post.

Bij PostNL betaal je tegenwoordig meer dan bij de Deutsche post.  De kwaliteit is hetzelfde (PostNL brengt ook het ook naar de Deutsche post) en veel goedkoper om mailingen vanaf 500 stuks rechtstreeks bij de Deutsche post aan te bieden. Internationalepost.info helpt u hier graag bij en hebben een klantnummer en pc programma’s en contacten bij de Deutschepost om alle verzendzaken voor u te regelen .

Hoe werkt het verzenden via de Deutsche post

Alleen is het niet zo simpel als je dit voor de 1e maal wilt gaan doen. Want net als bij PostNL hanteert de Deutsche post diverse voorwaardes waardoor je misschien niet goedkoper uit bent. Internationalepost verstuurd wekelijks mailings met de Deutsche post en hebben daarom alle kennis in huis om teleurstellingen te voorkomen en om gestuite partijen te voorkomen.

Hieronder volgt een kleine opsomming van enkele belangrijke zaken;

Het formaat is bepalend voor het tarief want je hebt Standaard en groot formaat en een kaart. Al is het tariefverschil hierbij kleiner dan bij PostNL.

Standaard formaat is lengte 150-235 mm   Breedte 90-125 mm   Dikte tot 5 mm    Gewicht tot 50 gram

Groot         formaat  is  lengte 140-353 mm   Breedte 90-250 mm   Dikte tot 30 mm  Gewicht tot 1000 gram

Ook het aantal is belangrijk, je kan vanaf 500 stuks gebruik maken van het kortingstarief en vanaf 5000 stuks is het nog iets goedkoper. Er zijn maar 2 staffels en niet zoals bij PostNL 6 staffels. De Deutsche post gaat uit van het principe dat voor de bezorging van iedere poststuk bijna dezelfde kosten gemoeid zijn dan bij grotere aantallen. Bij PostNL is het dat grotere verzenders veel meer korting ontvangen en geen rekening wordt gehouden met de kosten van de bezorging. Er is ook een speciale PPI-frankeeraanduiding die precies met juiste formaat en op juiste plaats moet worden mee geprint.  Aantallen kleiner dan 500 stuks zijn ook mogelijk maar dan zullen we voor uw uit rekenen of dit wel voordeliger is want internationalepost.info heeft ook andere en makkelijkere opties voor u.

Ook mag er geen NL-afzender gebruikt worden. Want is een typisch Duits product, er mag dus geen verwijzing zijn naar een NL-afzender. Je kan er ook voor kiezen om geen afzendadres te gebruiken. Want er zijn internationaal afspraken A-B-A remail gemaakt, wat inhoudt dat een een verzender in land A geen post mag aanbieden in het buitenland B en daar vandaan weer naar land A gaat verzenden.

Toeslagen zijn er ook denk aan niet machine geschikt, niet op postcode op en aflopend aangeboden of bijvoorbeeld een snoepje erin zodat de zending niet machinaal verwerkt kan worden. Ook het gebruik van een verpakking folie die weerkaats of waarvan de plaknaad over het adres heenloopt kan een toeslag achteraf voor worden berekend.

Wij laten voordat u overgaat tot verwerken van uw mailing altijd een proefdruk in PDF met de formaten erbij keuren in Duitsland op de sorteermachine zodat u zeker bent dat er geen toeslagen berekend worden ontvangt. Dit kan soms 48 uur duren en wij adviseren dan ook om vroegtijdig een proefdruk aan te leveren om vertragingen in de voorbereiding te voorkomen.

U kunt het aanleveren met speciale labels en verzendbiljetten in 3 voud. De aanlever lokatie is alleen in Eindhoven. Daar wordt het dezelfde nacht tegen betaling (kosten rond de 50 euro van Eindhoven-Duitsland) getransporteerd naar een sorteercentrum in Duistland.  Maar we kunnen het ook bij uw drukker of afwerker afhalen tegen vergoeding van 98 euro per pallet met maximaal gewicht van 600 kg en niet hoger dan 1.50 cm gestapeld.

Voor meer informatie neem vrijblijvend contact op met Internationalepost.info via 06-128 16 406 of  mail@internationalepost.info

 

Algemene Voorwaarden | 2020 © Internationale post